• 9 yıl önce
Prof. Dr. Süleyman Ataus sorusu eşliğinde, Prof. Dr. Bülent Alıcı “Düşük enerjili şok dalga tedavisi nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtını veriyor.

Prof.Dr.Süleyman Ataus: Peki, sertleşme sorununda kullanılan, şok dalga tedavisi nasıl uygulanır? Yani kısaca, ofiste mi, hastanede mi, anestezi gerekir mi, ağrılı mıdır, kaç seans yapılır gibi merak edilen sorular var…

Prof.Dr.Bülent Alıcı: Evet, hastalarımızın da çok sık sorduğu sorular bunlar.

Aslında şok dalga tedavisi deyince, bir çok hasta bunun acaba bir radyasyon mudur diye de algıladığı ve sorduğu oluyor. Katiyen, bu bir ses dalgasıdır, vücuda zarar vermeyen. Ve seanslar anlamında da kısa süren, aslında 20 dakikayı geçmeyen seanslar şeklinde uygulanmakta. Seans sayısı ise, değişik grupların, firmaların ürettiği makinelere bağlı olarak, farklılık göstermekte. 4 seansla başlayıp, daha çoklu seanslara kadar değişik protokoller var. Uygulaması çok basit, ofis ortamında, kişinin günlük işlerini aksatmayacak şekilde, ağrısız ve hastaya her hangi bir uygulama yani uyuşturma, veya öncesinde hazırlık gerektirmeyen,basit bir uygulama şekli. Çok etkin de olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü, birinci basamak tedavileri arasında yer alıyor aslında. Birinci basamakta bildiğin gibi ağızdan kullanılan ilaçlar var fosfodiesteraz tip 5 inhibitörleri genel adıyla, bunların ikinci bir seçeneği olarak veya katkı sağlayacak, ek sağlayacak şekilde yeni bir tedavi metodu.

Daha fazla bilgi için: www.forteuroloji.com

Prodüksiyon: www.siimple.net

Önerilen