• 8 years ago
جنگ جهانی دوم در تاریخ هفتم دسامبر ۱۹۴۱ وارد مرحله جدیدی شد. حملات جنگنده های ژاپنی به پایگاه پرل هاربر ارتش آمریکا واقع در جزیره اوآهو در ایالت هاوایی، موجب شد ایالات متحده وارد جنگ شود.

فرانکلین روزولت، رییس جمهوری وقت ایالات متحده ضمن نامیدن هفتم دسامبر سال ۱۹۴۱ بعنوان «روز رسوایی» گفت: «ایالات متحده آمریکا بصورت ناگهانی و عمدی توسط نیروی دریایی و هوایی امپراطوری ژاپن مورد حمله قرار گرفت. بعنوان فرمانده کل ارتش و نیروی دریایی دستور دادم تمامی تدابیر لازم دفاعی اجرا شود.»

طی این حمله گسترده ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از ارتش آمریکا جان باختند. یک هزار و ۱۷۸ تن نیز مجروح شدند. ۱۲ کشتی آمریکایی غرق شد و ۱۶۴ فروند هواپیما و هلیکوپتر از این کشور نیز نابود شدند. تلفات ژاپنی ها به رقم ۶۴ نفر رسید. ۵ کشتی آنها غرق شد و ۲۹ فروند هواپیما از بین رفت.

فردای حمله به پرل هاربر ایالات متحده به ژاپن اعلان جنگ کرد. سه روز بعد نیز آلمان با آمریکا وارد جنگ شد. بین هفتم اوت ۱۹۴۲ تا نهم فوریه ۱۹۴۳ ارتش متفقین با حضور پررنگ آمریکایی ها حملات شدیدی را به جزایر سلیمان و گوادال کانال که تحت اشغال ژاپن قرار داشت، صورت دادند.

پس از آن ارتش آمریکا روزهای ششم و نهم سال ۱۹۴۵ به شهرهای هیروشیما و ناگاساکی ژاپن حمله هوایی کرد و آنها را با بمبهای اتمی هدف قرار دارد. حمله پرل هاربر اولین رویارویی ژاپن با آمریکا بود و حملات اتمی آمریکا به نقطه پایان درگیریها بین دو کشور تبدیل شد.

در بسیاری از ایالات آمریکا هفتم دسامبر سال جاری مراسمی برای یادبود کسانی که در حمله پرل هاربر جان خود را از دست دادند همچنین برای بزرگداشت نظامیانی که در جنگ جهانی شرکت داشتند برگزار شد.

جان مک کین، سناتور آریزونا، از جمله جاهایی که مراسم در آنجا برگزار شد، درباره حمله پرل هاربر گفت: «در این روز بسیاری خانواده های آمریکایی تغییر کرد. آمریکا نیز برای همیشه عوض شد. تغییر بخاطر این روز فاجعه بار، روزی که قدرت، شجاعت و شفقت مردم آمریکا را در جنگ جهانی دوم به نمایش کشید.»

به مناسبت هفتاد و پنجمین سال حمله پرل هاربر شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به همراه باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا به این پایگاه رفتند. این برای اولین بار است که یک نخست وزیر ژاپنی از این محل بازدید می کند.

Category

🗞
News

Recommended