• 7 yıl önce
Ağrı’da ikamet eden Sevda Armağan adlı evli kadın, öğrenci olan eşine ve ailesine yardımcı olmak için şehir merkezinde iş yerinde 5 kadınla tandırlarda ‘ tandır ekmeği pişirerek’ başta Ağrı olmak üzere birçok ile ekmek gönderiyor.

Ağrı merkez Alpaslan mahallesinde ikamet eden 3 yıldır evli ve 1 çocuk annesi lise mezunu Sevda Armağan, Sanayi sitesinde kayın pederine ait boş dükkanı,‘KOSGEB’ e başvurup girişimcilik belgesi aldıktan sonra 3 tandır alarak köylerde pişirilen tandır ekmeklerini üretmek için kaynanası, Yengesi, eşinin halası, eltisi ile birlikte ekmek pişirip kentte bulunan vatandaşlara ve esnafa satıyor. Tandır ekmeği pişirme ve İş yeri fikrinin kendisine ait olduğunu belirten Armağan, daha sonra bu fikri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi olan eşi Behsat Armağan’a anlattı. Eşinin bu fikri çok mantıklı bulduğunu daha sonra bunu tüm aileye anlattığını ve aile tarafından kabul görüldüğünü söyledi.

Eşiyle birlikte iş yerini açtığı ifade eden Armağan, bu fikri komşularının ekmek pişirip sattıktan sonra düşünüp ticarete dökmek istediğini belirtti. Armağan, 5 kadın ile birlikte ekmekleri tandırlarda pişirdikten sonra dükkanlara ve iş yerlerine götürmek için eşi Behsat Armağan ve kayın pederi Abdullah Armağan olmak üzere 7 kişi çalıştırıyor. Evli ve bir çocuk annesi Armağan, “Bende çalışıyorum. Bu işin fikrini bizim bir komşu ekmek yapıp satıyordu. Bende bu iş fikrini ticarete dökmek istedim. Bu fikri eşimle paylaştım. Eşimde olumlu baktı, ailesine danıştı. Ondan sonra devletten nasıl yararlanacağımızı düşündük. Daha sonra KOSGEB’e başvurduk. Girişimcilik belgemi aldım. Sonrasında bu iş yerimi açtım” dedi.

‘Kadınlarında çalışma gücünün olduğunu gösteriyoruz’
4 aydır tandır ekmekleri pişirip sattıklarını aktaran Armağan, “Günde ortalama 800 ile 1000 ekmek satıyoruz. İşimizde çok basit, zaten bende evde sıkılıyordum. Bu iş bizim için çok güzel oldu. Zamanımızı iyi değerlendiriyoruz. İşimizin zor yanları da var, ama bizim için güzel. Kadınlarında çalışma gücünün olduğunu gösteriyoruz. En azından eşime de destek oluyorum. Eşimde öğrenci. Köydeki kadınlar genelde lavaş ekmekleri aileleriyle birlikte yaparlar. Bizde Ağrı'nın böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu düşündük. Özellikle de kışın bu işi açtık işimizde çok iyi gidiyor. Marketlere bakkallara ve talebi olan herkese satıyoruz. Günlük bazen gelirimiz 800 lira ile 1000 lira arsında değişiyor” diye konuştu.

‘birçok şehre ekmeğimizi gönderiyoruz’
Pişirdikleri tandır ekmeklerini batı ilerine gönderdiklerini aktaran Armağan,” Büyük bir makine almayı düşünüyoruz. Zaten devletten yararlanmak istiyorum. Aynı zamanda müşterilerimiz bizden aldıkları ekmekleri batı illeri İstanbul, Bursa ve Kayseri başta olmak üzere birçok şehre ekmeğimizi gönderiyoruz. Akrabalarına eşine dostlarına gönderiyorlar” şeklinde konuştu.























=====================================================
NetGazete YouTube Kanalına Abone Olmak İçin


NetGazete Resmi Web Sitesi


NetGazete Sosyal Medya Adresleri





NetGazete Haber Yayın Akışı

Category

🗞
Haberler

Önerilen