Bilal Erdoğan: “Geleneksel Sporlarda Madalya Almaya Devam Edeceğiz”

  • 6 yıl önce
‘Spor Endüstrisi ve Ekonomiye Katkısı’ konulu MÜSİAD 100.Genel İdare Kurulu Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Geleneksel sporlarda madalya almaya devam edeceğiz. Yeter ki milletimiz ilgi göstermeye başlasın, madalya olarak da sonucu almaya başlayacağız. Biz geleneksel sporların desteklenmesinin bütün kültürel uyanışın vesilesi olduğunu düşünüyoruz. Sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada" dedi.

NetGazete YouTube Kanalına Abone Olmak İçin


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 100. Genel İdare Kurulu (GİK) Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı, ‘Spor Endüstrisi ve Ekonomiye Katkısı’ konu başlığıyşa MÜSİAD İzmir Şubesi ev sahipliğinde Balçova’daki Kaya Termal Oteli Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar ve iş adamları katıldı.

Toplantının ilk oturumu aynı zamanda Milli Sporcu olan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
“Türkiye’de lisanslı okçu sayısında 5 kattan fazla artış oldu”
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Dünya Etnospor 3 yıla yakın hikayesi var. Okçular Vakfında başladığımız yolculukta hem Türkiye’de hem dünyada okçuluğu geliştirme adına çok güzel çalışmalar yaptık. Bir vakıf olmamıza rağmen İstanbul Ok Meydanı’nda kurulduk. Bir federasyon değiliz sadece bir vakıfız. Buna rağmen federasyonumuzun da takdir ettiği gibi Türkiye’de lisanslı okçu sayısı 5 kattan fazla artış oldu. Mete’yi gördünüz, Yasemin’i gördünüz.. Madalya alma noktasında da başarı gelmeye başladı. Bizim vakıf olarak yaptığımız birçok projeler başkaları tarafında değerlendirilir oldu. Türk Osmanlı imalatını yeniden hayata geçirmeye çalıştık. Okçuluk da bu başarıyı yakalamada mukadder oldu” dedi.

Dünyada ekonomik olarak batı hegomanyasının tahkiminin bir sonucu olarak kültürel adaletsizlik yaşandığını ifade eden Bilal Erdoğan, “Batının hegomanyası sadece ekonomik alanla kısıtlı kalmıyor. Askeri alanda da kendini gösteriyor. Ama bunun kültürel sahada ciddi yansımalarını görüyoruz. Nasıl ki yıllar önce Kamboçya’da Güney Afrika’da çok gelişmiş kültürler tarihe gömüldüyse yaşadığımız zamanda da kültürlerin gömülmeye çalıştığı görüyoruz. Biraz bunu kurcaladığımızda da ekonomik sebepleri görüyoruz. Bütün dünya kendi ürettiklerini satarken, bunun reklamını kültür sahasında yapıyor. Ne kadar hamburger yersek, batı o kadar mutlu oluyor. Bu kültürel adaletsizliğin getirdiği ekonomik, siyasi adaletsiz var” diye konuştu.
“Kültürel adaletsizliğe karşı kitlesel metotlar bulmalıyız”
Kültürel adaletsizlikle mücadele etmek için kitlesel metotlar bulmanın gerekliliğini ifade eden Erdoğan, “Yakın zamanda şunu gördük, ülkemizde yeniden bir yerlilik ve millilik vurgusunun genç nesillerde karşılık bulduğunu gördük. Bugüne kadar Amerika’ya gidiyorsun, ‘adamlar yapmış’ diyorduk. Hep bir aşağılık kompleksi. Geldiğimiz noktada ise yapabildiğimiz şeyler arttıkça çocuklarımızda özgüven gelişmeye başladı. Şimdi bir hamburgeri alıp batı markalı bir yerde oturduğunuzda kendinizi iyi hissediyorsunuz. Bu bir trend. Bir kültür kendi kültürünün daha iyi olduğunu düşünerek baskılıyor, üstünlük taslıyor. Bu tür iddialar bile başka kültüre mensup insanları rahatsız eder. Bugün dünyada bu kadar kültürel çatışma ve toplumsal düşmanlıklar yaşatılıyorsa bu kültürel adaletsizlik ve zorbalık düzeninde kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Bir batı firmasının yüksek fiyatlı pizza markasını entelektüel, para sahibi, aydın kesime sattığını söyleyen Erdoğan, "Onun kültürüne esir olmuş. Sadece bizim değil herkesin bundan kurtulması lazım. O zaman lahmacunu rahatlıkla yiyebileceğiz" dedi.

Milletin dünyanın en zengin mutfağa sahip olduğunu, dünyanın bu zenginliğe erişmesinin güç olduğunu, bu nedenle Batının yemesine, içmesine, giyinmesine esir olmamak gerektiğini dile getiren Bilal Erdoğan, "Bunları giyiyoruz ama neden. Şu kravat çok işe yaradığı için giyilmiyor. Kafamızdaki kompleksten sıyrılmamız lazım. Ben de giyiyorum ama kafamdakileri de söylemem lazım" diye konuştu.

“Madalya almaya devam edeceğiz”

Geleneksel sporlarda madalya almayı sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Yeter ki milletimiz ilgi göstermeye başlasın, madalya olarak da sonucu almaya başlayacağız. Güreşte yendiğimiz zaman onun mesajı çok daha fazla yankı bulacak. Biz geleneksel sporların desteklenmesinin bütün kültürel uyanışın vesilesi olduğunu düşünüyoruz sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada" diye konuştu.

NetGazete Resmi Web Sitesi


NetGazete Sosyal Medya Adresleri





NetGazete Haber Yayın Akışı

Önerilen