• 4 yıl önce
Motorlu Sahne Perdeleri günümüzde, eğitim ve kültür merkezlerindeki tiyatro ve sinema salonlarında kullanılmakta olup son zamanlarda okulların konferans salonlarında, kültürel etkinlikler için ayrılmış alanlarda sıklıkla kullanılmaya başlamıştır.

Sahne perdeleri elle kumanda edilebilir veya uzaktan kumandalı olarak motorla çalışabilir sistemde de üretilmektedir. İhtiyacınıza uygun olan perde, uzman ekibimizce keşif yapılarak tespit edilir. Adresinizde değerlendirme yapılır ve fiyatlandırma yapılabilir. İşinizin hızla yürütülebilmesi için istenilen perde ile ilgili tüm detaylar, eğitimli personelimiz tarafından size sunulur.

Doğru ürün seçiminde, işinizi kolaylaştırmak için personelimiz, teknik açıdan eğitilmiş olup, tüm detaylarla ilgili soracağınız sorulara hazırdır. Sipariş ve danışma için lütfen müşteri hizmetlerini arayınız.

SAHNE PERDE MOTORLARI TEKNİK ÖZELLİKLERİ:
Günümüzde, teknolojideki gelişmelerin ışığında, sahne perde motorları da gelişmiştir. Motorlu Sahne Perdelerinde genelde bu teknolojik gelişme doğrultusunda, kafadan (raydan) motorlu sistemler kullanılmaya başlamıştır.

Sahne Perde Motorları, dâhili alıcılı ve harici alıcı olmak üzere iki tip motor olarak üretilmektedir. Ayrıca Sahne Perde Motorlarında siviç (son durma) ayarına da gerek yoktur. Sahne Perde motorları ya siviçli ya da sıkış malıdırlar. Sıkışmalı motorlarda son ayarını motor kendi yapmaktadır. Bu motorlar 100 kg ağırlığa kadar taşıya bilmektedirler.

Büyük ölçülerde ve büyük ağırlıklarda bir sahne perdesi yapılacak ise ray sistemi iki parça yapılıp, iki motor kullanılmalıdır. Daha büyük ve daha yüksek ağırlık için 250 kg.-750 kg. ve 4500 kg. taşıma kapasitesine sahip Sahne Perde Motoru ve ray sistemi de firmamız bünyesinde bulunmaktadır.

Sahne Perde Motorları direk 220 w. bağlanarak çalışan motorlardır.

TAVANDAN MOTORLU SAHNE PERDE SİSTEMLERİ:
Tavandan Motorlu Sahne Perdelerinde; Motorlar 100 Kg. taşıma kapasitesine sahiptir. Rayları Alüminyumdan yapılmış olup, rayın içindeki kanaldan, içi çelik tel olan plastik bir şerit geçer. Bu şerit Z şeklindeki çelik taşıyıcılara bağlanır ve perdeyi sağa sola, motordan aldığı hareketle taşır. Rayın baş kısımlarında plastik kafa takımları mevcuttur. Bu kafa takımlarının içinde sürtünmeyi önlemek için bilyeler ve plastik bir dişli vardır.

Motorlu sahne perdelerinde her bir ray için iki tane kafa takımı kullanılır. Kafa takımlarından sağdakine ya da soldakine motor takılabilir. Perdeyi raya takmak için ayrıca ray üzerinde rahatlıkla hareket eden tekerlekli plastik perde taşıyıcı arabalar kullanılır. Motorlu perde rayları 7 m tek parça halindedir. Taşıma kolaylığı için ya da 7 m.'den büyük ölçüler için ray birleştirme aparatı ile istenilen ölçüye ray uzunluğu çıkarılabilmekte veya indirilebilmektedir.

SAHNE PERDELERİNDE ÇİFT MOTOR KULLANIMI:
Motorlu Sahne Perdelerinde birleştirme aparatı kullanılan raylarda çift motor kullanılamaz. Çift motor kullanmak gerekiyorsa, sistem ayrı ayrıymış gibi