• geçen yıl
6 Şubat depremleri öncesinde Gaziantep Büyükşehir Çocuk Kütüphanesi’nden ödünç aldıkları kitapları enkaz altında kalan Hira ve Lina kardeşlerin mahcubiyetine, Belediye kitap hediyeleriyle karşılık verdi.

Gaziantep’te yaşayan Lina (11) ve Hira (8) Safa kardeşler, geçtiğimiz yıl Hatay’da ikamet eden babaannelerine sömestr tatilinde yaptıkları ziyarette 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine yakalandı. Afette enkaz altında kalmaktan son anda kurtulan Safa kardeşlerin kütüphaneden aldıkları kitaplar yıkıntılar arasında kaldı. Mahcubiyet duygusuyla ödünç aldıkları kitapların parasını ödemek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Alâeddin Yavaşca Çocuk Kütüphanesi’nin yolunu tutan kardeşleri bir sürpriz bekliyordu.

Düzenli olarak kitap alan kardeşlerin, yaşadığı borçluluk hissine karşılık Gaziantep Büyükşehir, iki kardeşe özel içerisinde kitapların olduğu hediyeler hazırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Hüseyin Ateş, iki kardeşte olan bu sorumluluk bilincinin kendilerini çok duygulandırdığını söyledi.

“Çocuk kütüphaneleri çok önemli” 

Bu iki kardeşin borçluluk ve yaşadığı mahcubiyet hissine karşılık onları kütüphaneden ağırlamak istediklerini anlatan Ateş,

“Onlara sevdikleri kitapları hediye ettik. Bu sorumluluk bilinci bizi daha çok borçlandırdı. Çocuk kütüphanelerine daha çok önem vermemiz gerektiğini, bu tür çocukların yetişmesi için bize de sorumluluk bilinci yükledi aslında. Bu kitapları hediye etmemizin amacı da şu: bu okuma serüveninde, bu yolculukta onların en güzel anlarına eşlik etmeleri için ve öğrenme serüveninde bir katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi.

“Çocukların televizyon izleme alışkanlığı yok”

Hira ve Lina kardeşlerin annesi Dilek Taşdoğan, televizyon izleme kültürlerinin çok olmadığını belirterek,

“Çocukların günlük yaşantısı çok yoğun geçtiğinden televizyona pek vakit bulamıyoruz. Kitap okumayı seviyorlar ve ben onlara günlük sayfa sayısı zorunlu tutuyorum. Onu okumalarını söylüyorum. Çocuk bazen okuyor bazen okumuyor ama hep onunla bu yolda ilerlemek istiyoruz. Belediyemizin böyle bir etkinlik yapması ve böyle yerler açması gerçekten gelecekteki nesiller için çok güzel. Şu anki hayat şartlarında bir kitap en az 50-60 TL. İnsanların bunu almaya gücü yok ama belediyemizin bu sunduğu şartlarda insanlar 15 günde bir istedikleri kitabı alıp okuyup getirebilme hakları var” diye konuştu.

Deprem sonrası Gaziantep'e dönen kardeşler biraz utanıyordu

Çocukların sömestr tatilinin son haftasından Hatay’a babaannelerini ziyarete gittiklerini anımsatan anne Taşdoğan,

“Pazar günü Antep’e döneceklerdi, kar yağışından dolayı dönemediler. Pazartesi günü döneriz dediler, pazartesi günü olmadan sabah deprem oldu. Buradan giderken yanlarına kıyafet ve okumaları için kitaplarını koymuştum. Kitabı da Gaziantep Büyükşehir Alâeddin Yavaşça kütüphanesinden temin etmiştik. Son bir kitapları kalmıştı. 15 gün arayla onları tekrar vermemiz için. O kitap orada enkazda evimiz yıkılınca bütün hepsi de gitti. Valizdeki eşyanı

Category

🗞
Haberler

Önerilen