• geçen yıl
2017 yılında üniversiteye giriş sınavı LYS’de derece yaparak, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ni kazanan ve çift anadal ile bilgisayar mühendisliği bölümünü de tamamlayan Türkiye 3’üncüsü Dr.

Category

🗞
Haberler
Döküm
00:00Merhaba, ben Muhammed Furkan Daşdelen, bu yıl Uluslararası Tıp Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Çift Anadolu Programı'ndan mezun oldum.
00:132017 senesinde Türkiye 3.sü olarak, üniversiteleri giriş sınavında Türkiye 3.sü olarak İstanbul Medpo Üniversitesi'ni tercih ettim.
00:20Zor bir tercih dönemi yaşadığımı düşünüyorum.
00:22Aklımda daha öncesinde tıp yoktu, ancak o zamanlar hekimliği tabii ki sadece klinik ortamda vakit geçiren hastalara reçete ezan, cerrahsa operasyonlara girip operasyonlara katılan kişiler olarak görmekteydik.
00:35Daha sonra Medpo'ya gelip buradaki araştırma imkanlarını, çift Anadolu imkanlarını ve aslında yurtdışında hekimlerin birçok alanda kollabore çalışabildiğini gördükten sonra İstanbul'da Medpo Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesini tercih ettim.
00:47Dil eğitimimizi, dil hazırlık eğitimimizi Amerika Birleşik Devletleri'nde, Boston'da, Harvard'da tamamladık.
00:53Birinci sınıftan itibaren burada üniversitemiz bünyesinde bulunan ve benim de aslında burayı tercih etmemdeki en büyük sebeplerden biri olan regeneratif ve restoratif tip araştırmaları merkezinde araştırmalara başladım.
01:043-4 yıllık öğrenci araştırmacı olarak bulunduğum bu kurum bünyesinde yaklaşık 10 tane makaleye sahip oldum.
01:12Daha sonrasında birinci, ikinci sınıftan itibaren bilgisayar mühendisliğinde çift Anadolu'na başvurdum ve İstanbul Medpo Üniversitesi bünyesinde hem Uluslararası Tıp Fakültesini hem de bilgisayar mühendisliğinde okumaya başladım.
01:24Bu bünyede pek çok yine projeler de yer aldık.
01:26Bu projelerin birçoğu tıpta yapay zeka üzerine, tıpta veri işleme, biyostatistik, bioinformatik ve tıpta yapay zeka üzerine.
01:34İstanbul Medpo Üniversitesi'nin sağlamış olduğu yurtdışı desteği stajları sayesinde dünyanın pek çok yerinde farklı stajlar yapma imkanı buldum.
01:42İlkini Cambridge Üniversitesi kardiyovasküler araştırmalarda gerçekleştirdim.
01:47İkincisini Münih Teknik Üniversitesi ve Helmholtz EY'in bünyesinde tıpta yapay zeka ve görüntü işleme üzerine yaptım.
01:54İnternlüğümün son yılında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde internlüğümü tamamladım.
01:59Son iki ayımı orada gerçekleştirdim.
02:01İlerideki hedefim hem tıp hem de mühendislik okuyarak elde etmiş olduğum kazanımları uygulayabileceğim alanlarda çalışabilmek aslında.
02:08Bunun için ilk olarak Almanya'da Münih Teknik ve LMU Üniversitelerinin ortak programı olan tıpta veri işleme ve yapay zeka programında doktora yapmayı planlamaktayım.
02:17Daha sonrasında ise İngiltere'de kardiyoloji alanında uzmanlık yapmayı ve bu doktora sürecinde öğrenmiş olduğum tıpta yapay zeka kazanımlarını kardiyoloji alanında uygulamak istemekteyim.
02:27Şu anki tercih yapacak arkadaşlara en büyük tavsiyelerim hem okulları gezmeleri hem de okuldaki araştırma altyapılarını ve buradaki imkanları değerlendirmeleri olur.
02:37Hem bu alanda çalışan alanda yetkin hocaları araştırsınlar hem de üniversitenin altyapısı araştırma laboratuvarları işte mühendislik alanında ne kadar kolibre çalışabilen insan var bunları araştırmalarını tavsiye ederim.
02:49Benim bu yolculuğum kolay bir yolculuk değildi tabii ki hem tıp hem mühendislik okumak ekstra fedakarlıklar gerektirdi.
02:55En başta vakitten tabii ki de fedakarlık gerektirdi.
02:59Üniversitenin bu süreçteki bana en büyük katkısı hem araştırma altyapılarını sunması hem burada değerli kazanımlara ve tecrübelere sahip hocalarla buluşturup onlarla birlikte proje yapma şansı vermesi hem de yurtdışı stajları konusunda beni desteklemesi oldu.
03:14Bu sayede pek çok uluslararası anlamda network kazanma imkanı elde ettim.
03:19Bu sayede de inşallah bu yaz Eylül ayında Münih Teknik Üniversitesi'nde doktora programına başlayacağım.
03:28Altyazı M.K.

Önerilen