• geçen yıl
İsrail-Lübnan hattında sıcak gelişmeler devam ediyor... Yıllardır konuşulan olan vadedilmiş topraklar gündeme geliyor. Peki İsrail'in amacı ne? İsrail, Gazze ve Lübnan ile yetinecek mi?

Category

🗞
Haberler
Döküm
00:00Kendi inançlarına göre, Yahudi inancına göre Tanrı'nın sözde kendilerine vadettiği yani Yahudilerin ülkesi olarak adlandırdığı Arz-ı Mevud olarak adlandırdıkları bir coğrafya var.
00:15Yılların konusu vadedilmiş topraklar. Peki ilk günden beri Gazze'deki savaşın gidişatı İsrail'in hangi amacını gösteriyor?
00:23Gayrimeşru İsrail bayrağını hatırlatın. Onda yıldız vardır. Yıldız Kudüs'teki Süleyman Mabedi'ni temsil eder. Bir de iki tane çizgi vardır. İki çizgi.
00:33Bu çizginin bir tanesi Nil Havzası. Hatta bugünkü Nil Nehri değil. Yatağı değiştiği için söylüyorlar. Dağ Mısır'ın ortasından geçen Nil Havzası.
00:41Diğeri de Fırat ve Dicle'yi tek görerek Fırat ve Dicle'nin aktığı işte bu haritada gördüğümüz hattı Basra Körfezi'ne kadar giden, buradan doğru da Kızıldeniz'e inen, inen, içine Lübnan, Ürdün, işgal altındaki Filistin, Suriye, Irak, Türkiye ve İran'ın bir kısmının kuvvete kadar dahil olduğu bir ülkenin kendilerine ait olduğunu düşünüyorlar.
01:03Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık bu tehlikeye dikkat çekmişti. 20 Eylül'de devletimizi lime lime etmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Vaat edilmiş topraklar hayali kuranlar bizden rahatsız oluyorlar demişti. Peki bu tehlikeye karşı Türkiye nasıl bir adım atmalı?
01:192016'da Fırat Kalkanı harekatıyla attı. Aslında Suriye-İsrail Savaşı'nın özü baktığımızda burayı zayıflatıp Golan bölgesinden, Lübnan bölgesinden ilerlemek. Bakın harekatın adı nedir Fırat Kalkanı? Hep Türkiye'de düşündü ki Jarablus etrafında Fırat Nehri arabasını yaptı. Hayır gayrimeşru İsrail bayrağındaki Fırat atıfı. Fırattan Nil'e kadar vaat edilmiş topraklar.

Önerilen