Antep’te Suriyeli mülteci çocuklardan oluşan Çok Dilli Çocuk Korosu, dünya barışı için sahne aldı. Nar Sanat’ta düzenlenen konserde çocuklar, Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılar söyledi.
Category
🗞
HaberlerDöküm
00:00MÜZİK
00:25Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde şarkılarımızı, ezgilerimizi söyledik.
00:30Elbette buradaki amacımız sadece çocuklarla birlikte çok güzel şarkılar söylemek değildi.
00:35Her ne kadar bu da olsa, asıl amacımız birlikte hiçbir ayrım yapmadan, hiçbir ırk, cinsiyet gözetmeksizin birlikte ortak bir şey üretebilmekti.
00:48Beraber bir şeyler yapabildiğimizi, yaşayabildiğimizi göstermekti.
00:53Açıkçası böylesi bir dönemde bunu göstermenin çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz.
00:59Çünkü sadece son bir yıla bile baktığımızda, hele ki Orta Doğu'da savaşların, gerilimlerin, çatışmaların bitmediği ve yoksulluğun da giderek tırmandığı bir süreçte,
01:10şarkılarımızı, ezgilerimizi barışa adamak, barışı, özgürlüğü ve kardeşliği bir arada yaşamanın mümkün olduğunu göstermenin çok daha kıymetli olduğunu düşünüyoruz.
01:20Biz de çocuklarla beraber bugün bunu bir kez daha dile getirdik.
01:51Bu çocuklar aslında, mahallemiz çok yoksul bir mahalle ve mültecilerin çok yoğun yaşadığı mahallelerden birisi.
01:57Ve aralarında işe giden, çocuk yaşta çalışan, çocuk işçi olan, okula gidemeyecek durumda olan ya da savaşta veya öncesinde başka sebeple annesini ve babasını, herhangi bir ebeveynini kaybeden pek çok çocuk var.
02:16Biz burada onlar için güvenli bir yaşamı, o hayatlarındaki eksikliği doldurabilecek, güvenli, sosyalleşebilecekleri ve eşit bir yaşam sürdürebilecekleri bir alan inşa etmeye çalıştık.
02:30Biz bunu sürdürmeye devam edeceğiz.
02:32Diliyorum ki burada barışı, kardeşliği, özgürlüğü dillendirdiğimiz ezgiler, burada yarattığımız bu eşit ve özgür alanımız tüm dünyada da karşılık bulur ve savaşsız, barış dolu, kardeşliğin ve dostluğun hüküm sürdüğü iyi bir dünya çok da uzakta olmaz.
03:02Şu dünyadaki en güçlü kişi, güçlükten gelendir. Şu dünyadaki en büyük kişi, kendini bilendir.
03:18Savaşı görmemiş olmasına rağmen savaş gören ailelerin yanı çocukları bunlar ve sürekli bir şey durumlar.
03:45Buraya geldiklerinde ilk başlarda sürekli kavga ediyorlardı, birbirleriyle çok büyük çekişmeler. Bazılarının aileleri de yok. Kimisi işte büyük annelerinin, büyük babalarının yanlarında, dedelerinin yanlarında kalıyorlar.
04:03Amacımız işte buradaki çocukların, çocuklarla bir şeyler yapabilirdi. Çünkü şöyle bir durum var, biz önce en yakınımıza değmeyi amaçlıydık. O yüzden mahalledeki çocuklarla bir şeyler yapmak amacımızdı.
04:19Geliri göçmen çocuklardan oluşmasına rağmen iki tane Türkiye'de kurserimiz var. O çocuklar Arapça öğrendiler ve Arapça şarkılar söylemeye başladılar.
04:34Amacımız neydi diye soruyorsan gerçekten bunu sağlamaktı. O çocukların birbirleriyle bir şeyler üretebilmesini, beraber başarmasını sağlamaktı diyebilirim.