• evvelsi gün
Ege Denizi'nde 1 haftadır devam eden depremlerin Türkiye'yi nasıl etkileyeceği merak konusu... Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür endişe yaratan depremlerle ilgili "Buralardaki adalarda dikkatli olmak lazım. Deprem fırtınası sona erene kadar yerel yönetimlerin dikkatli olması gerekir" uyarısında bulundu.
Ege Denizi'nde 4 gündür 400'den fazla deprem kaydedildiğini açıklayan AFAD, buradaki sismik faaliyetleri "Deprem fırtınası" olarak tanımladı. AFAD, Türkiye'ye en yakın depremin 140 kilometre mesafede gerçekleştiğini belirtti.NACİ GÖRÜR'DEN İLK AÇIKLAMA Bölgedeki sismik hareketlilik devam ederken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. NTV'ye yaptığı açıklamada dün ve bugün bölgede yüzlerce depremin olduğunu ifade eden Görür, "Buralardaki adalarda dikkatli olmak lazım. Burası Muğla ile Aydın'a yakın. Burada olan depremler hissedilir depremler. Büyük olursa zarar da verebilir.

hbrlr1.com/ctllcfabkckckl
Döküm
00:00Bir günde, dünde, dün ve bugün yüzlerce deprem olursa en büyüğü 4.8 haliyle buradaki adalarda dikkatli olmak lazım.
00:14Burası Aydın ile Muğla arasındaki kesimimize yakın bir bölge.
00:20Burada olabilecek depremler bu bölgede belirli ölçüde zarar da verebilir.
00:27Deprem fırtınası sonu erinceye kadar Aydın, Muğla arasında özellikle yerel yönetimlerin, merkezi yönetimin daha hassas ve dikkatli olmasında yarar vardır.
00:418'in üzerinde deprem üretmiştir 2 asır öncesinde.
00:46Dolayısıyla çok büyük depremler üretebilir. Bu helen Kıbrıs'ı yayı.
00:52Eğer 7 üzerinde bir deprem olursa bu Türkiye kıyılarına yıkıcı bir etki yapar mı?
00:56Yani 7 ve üzerinde bir deprem olursa yapar.
00:59Ve hatta bu hareket eğer Santorini'de bu normal faylardan dolayı herhangi bir şey olursa o zaman Ege kıyılarında bir tsunami dahi beklemek mümkündür.
01:17Tabii kıyı bölgelerinde, deniz seviyesinde tsunami de zarar verebilir.
01:23Yönetim ve müdahale bazında alarma geçmeleri ve dikkatli olmalarını önerebilirim.

Önerilen